TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI - Tarihçe

Bedava Link Sayfası

Kısa Tarihçe

Suna Inan kirac

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı 23 Ocak 1995 tarihinde Suna Kıraç'ın öncülüğünde iş ve eğitim dünyamızın önde gelen isimlerinden oluşan 55 kişilik Mütevelliler Kurulu ile faaliyetine başladı.

Vakıf Senedi’nde de belirttiği üzere ilköğretim çağındaki çocukların temel eğitimlerine destek olmak amacıyla özgün bir model oluşturan Eğitim Gönüllüleri, İstanbul’dan başlayarak Türkiye’nin dört bir yanında etkinlik noktaları açmaya başladı.

Zeyrek

İlk Eğitim Parkımız 20 Nisan 1996 günü açılışı gerçekleştirilen İstanbul Fındıkzade Eğitim Parkı. İlk Öğrenim Birimleri ise; İstanbul Beykoz, Yeniköy ve Zeyrek Öğrenim Birimleri.

İlk Yaz Etkinlikleri 1997 yılında başladı.

Hayat Mahallesi17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin ardından Eğitim Gönüllüleri Vakfı başlattığı "Hayat Mahalleleri" Projesi'ni yaşama geçirdi. Marmara Bölgesi'nde toplam 6 Hayat Mahallesi kuruldu.

İlk Gezici Öğrenim Birimimiz "Ateşböceği" de 2000 yılında Park ve birimlerimizin bulunmadığı bölgelerde çocuklara eğitim desteği vermek üzere Anadolu yollarına çıktı.

23 Nisan 2001
tarihinde NTV'de üç gün süren "Bir Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası" bağışçı ve gönüllü sayısının artmasında büyük rol oynadı. “Teleton” adıyla da bilinen etkinlik her yıl 23 Nisan’da ulusal televizyon kanallarının katılımıyla gerçekleştirilerek geleneksel hale getirildi.

Hemen arkasından Haziran 2001 tarihinde gerçekleşen Beşiktaşlı futbolcu Mehmet Özdilek (Şifo Mehmet) 'in Jübilesi ve Jübile gelirinin Vakfımıza bağışlanması tüm Türkiye'nin Eğitim Gönüllüleri ile tanışıp, buluşmasını sağladı.

Eğitim Gönüllüleri 2002 yılında kamuoyunda eğitim konusunda duyarlılık yaratmak ve faaliyetlerini en geniş kesimlerle paylaşmak amacıyla Yıldızlar Sınıfı Yıl Sonu Gösterisi etkinliği gerçekleştirerek, bu etkinliği geleneksel hale getirdi.

Kısa Mesaj(SMS) Yoluyla Bağış Mekanizmasını Türkiye’de ilk kez uygulayan Vakıf bu sayede Eğitim Gönüllülerine destek olan bağışçılarının sayısını artırarak, kamuoyunun büyük desteğini aldı.

2003'de çocukların ve gençlerin yaşam becerileri geliştirerek yaşam şartlarını iyileştirecek örnek programları geliştiren ve uygulayan 60’ı aşkın ülkede sivil toplum kuruluşların oluşturduğu Uluslararası Gençlik Vakfı Ağı’na üye oldu.

2004 yılında Buenos Aires’te düzenlenen IYF Toplantısı’nda Uluslararası Gençlik Vakfı’nın mükemmel iş ortağı olarak Standartlara Uygunluk Sertifikası aldı.

2005 yılında geleneksel 23 Nisan Kampanyası  Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenerek, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da ülkemizin eğitim sorunlarına duyarlılıklarının artırılması hedeflendi. Brüksel’de bir temsilcilik açılması çalışmalarına başlandı.

Bu web sitesi ücretsiz olarak Bedava-Sitem.com ile oluşturulmuştur. Siz de kendi web sitenizi kurmak ister misiniz?
Ücretsiz kaydol